STEFAN STANCIU

Press Reviews

 ”Panhuilisti Stefan Stanciu nousi illan vetonaulaksi kapellimestarin rinnalle. Soittimen kirkas mutta huokoinen karaktääri korostui entisestään orkesterin vaskivoittoista äänivallia vasten. Kunnon solistin otteella Stanciun itsevarma fraasien jätätys ja soolojen suorasukaisuus eivät jättäneet yleisöä kylmäksi.”
Lapin Kansa, Aleksi Paalimäki – 16.12.2017

”Stefan Stanciu ja panhuilu. Melkoinen virtuoosi. …konsertissa oli kuultavana harvinaista herkkua… …Panhuilunsoiton edelläkävijä hurmasi yleisön… …Konsertti oli kaunis ja ehjä kokonaisuus…  …Kapellimestari  Minna Kajander kehui Stanciuta ”mielettömäksi” solistiksi -Häntä oli helppo seurata, ja anteeksi vain, mekin kuulostimme paremmalta hänen rinnallaan, Kajander nauroi.”
Lieksan Lehti, Marja Mölsä – 26.11.2015

 ”Stefan… puhalsi hienolla, määrätietoisen musikaalisella tulkintaotteella.”
Kaleva, Esko Aho – 8.5.2015

”Äänitteen ehdoton helmi on Ennio Morriconen Cinema Paradiso. Se, että takakannessa lukee soolon kohdalla panhuilu, aiheuttaa ensin mielikuvan kadunkulmassa soittavasta resuisesta intiaanijoukkiosta tai menneiden vuosien diskobiitin päälle nauhoitetuista ”suosikeista”. Tämä mielikuva unohtuu heti. Stefan Stanciun taituroima soolo on henkeäsalpaavan upea, suorastaan ahdistavan kaunis. Panhuilu sopii puhallinorkesterin soolosoittimeksi, kunhan löytyy oikea kappale ja soittimen taitaja.”
Puhallinorkesteri-lehti, Marita Rantamäki – 2014 kesänumero

”…Cinema Paradiso tuotiin yleisön kuultavaksi solisti Stefan Stanciun sävykkään panhuilunsoiton johtamana.”
Turun Sanomat – 14.02.2014

”…Stanciun panhuilusoolo nosti kylmät väreet selkään.”
Aamulehti, Elina Laurila – 14.09.2011

”Stefan Stanciu hurmasi yleisön panhuilullaan.”
Ilkka – 13.09.2011

”Stefan Stanciusta esiintyvänä taiteilijana ei ole kuin pelkkää hyvää sanottavaa. Hänen käsittelyssään melodiat panhuilulla soivat kauniisti. Äänenmuodostus on luontevaa. …Määrätietoinen musikaalinen näkemys toteutuu pehmeän kaikuisana sointina.”
Satakunnan Kansa, Kaija Huida – 03.08.2010

”Nuorta energiaa ja improvisaation iloa tarjosivat Suomen nuorin konserttiurkuri Pétur Sakari sekä panhuiluvirtuoosi Stefan Stanciu…”
Maaselkä – 12.11.2009

”Maamme kruunaamaton panhuilukuningas Stefan Stanciu… …että panhuilu taipuu varsin monenlaiseen musiikkiin. Bach, Satie ja erityisesti Bartók soivat komeasti, mutta upeimpia ovat Piazzollan tangosävelet.”
ET-Lehti, H.O – 02.09.2008

”Panhuilulle on ollut tapana irvailla, se on muka hissimusiikin pahin edustaja. Höpsis! Maamme panhuiluspesialistin Stefan Stanciun käsissä soittimella sujuvat yllättävänkin sutjakkaasti Mozartit ja Telemannit, siinä missä muillakin soittimilla. Eiköhän se irvailu kohta lopu.”
Helsingin Sanomat, Mari Koppinen – 07.07.2006

”Känsla och virtuositet, harmoni och intensitet i Lovisa Kyrka. ..Stefan och Ilia förde lyssnarna på en 1_timmes upptäcktsfärd till landet där vardagens bekymmer inte existerar. …Det härliga stycket flödade fram på ett sätt som gjorde det svårt att hålla tårarna tillbaka.”
Östra Nyland, Kimmo Havela – 09.08.2005

”Det blev också en enastående upplevelse som panflöjtisten, den verkliga virtuosen, Stefan Stanciu bjöd publiken på. ..Stefan Stanciu hanterade sitt instrument med varm ock äkta inlevelse. Denna unga man måste uppfattas som en begåvning… Det var som om han ägnade varje ton sin personliga tolkning, såväl i de vackra och känsliga musikstyckena som i de mer livliga och eldiga varianterna.”
Östra Nyland, C. Liljendahl – 13.11.2001

”Karismatisk ock skicklig ung panflöjtist vappgästade Borgå. …Det här sydländska tonflödet kunde smälta isberg.”
Borgåbladet – 05.05.1998

”…Stefan ihastutti yleisönsä ensi hetkestä alkaen… …hurjalla tekniikalla ja temperamentilla… Stefan hallitsee soittimensa ällistyttävän varmasti ja hänestä huokuu vapautunut soittamisen ilo, joka tarttuu kuulijaan luoden hänen taiteelleen kunnioittavan ja ihailevan ilmapiirin.”
Kouvolan Sanomat, Hannele Dolk – 18.10.1996

”Stefan kaihoäänisine panhuiluineen ihastutti niin paljon, että kuultuaan yhden esityksen odotti jo seuraavaa.”
Etelä-Saimaa, Tuula Hirvenoja – 02.05.1994

 Panhuilu Romanian Myyttinen Kansallissoitin  (PDF-tiedosto)
Friiti Kansan Musiikkilehti – Nro.6/ 2006