STEFAN STANCIU

Bands

PANCHROMATICS

PanChromatics -kvartetti Perustettiin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa (nyk. Metropolia), jossa kokoonpanon jäsenet silloin opiskelivat. Nuorekas ja energinen kokoonpano on esiintynyt jo vuodesta 2002. Monipuolisen ohjelmistonsa  takia tämän kvartetin  esiintymisympäristö on ollut kirjava. Kirkkokonsertit ovat olleet erityisen mieleisiä Panchromaticsille, koska nimensä mukaisesti kirkon akustiikassa soittimien moninainen värimaailma ja luonteet pääsevät oikeuksiinsa. Joulukuussa 2017 kvartetti julkaisi joululevyn ”My Christmas”.

Elina Susiluoto (sello) valmistui Helsingin AMKsta vuonna 2005 erinomaisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Roi Ruottinen, Seppo Laamanen ja Sami Mäkelä. Lisäksi hän on osallistunut eri mestarikursseille opettajinaan mm. Laszlo Mezò, Gryphon-trio, Enrico Bronzi, Erkki Lahesmaa ja Heikki Rautasalo. Elina Susiluoto on toiminut sellonsoiton opettajana useissa musiikkiopistoissa pääkaupunkiseudulla, ja vuodesta 2014 hän on ollut päätoiminen sellonsoiton opettaja Raaseporin musiikkiopistossa. Susiluoto on kiinnostunut rajoja ylittävistä projekteista ja heittäytyy mielellään uudenlaisiin musiikillisiin konteksteihin. Hän soittaa kamarimusiikkia Synkronis-kvartetissa (2007-) ja MEduojousiduossa (2014-). La Tempesta- kamariorkesterin riveissä Susiluoto on soittanut v. 2015 alkaen, ja Triosis+ kokoonpanon riveissä Susiluoto rikastaa Suomen kevyen musiikin sointimaailmaa. Susiluoto siis esiintyy niin studiomuusikkona, konsertoivana kamarimuusikkona, orkesterimuusikkona, areenakeikoilla kuin televisioiduissa musiikkiohjelmissa.

Matti Lindholm (alttoviulu) valmistui Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta 2004. Opettajinaan hänellä on ollut mm. Anna Kreetta Gribajcevic, Ulla Soinne ja Sari Aalto. Lisäksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Miguel da Silva (Ysaÿe-kvartetti), Antonello Farulli (Scuola Musica Fiesole), Géza Németh (Bartók-kvartetti), Teemu Kupiainen ja Atso Lehto, sekä kamarimusiikkikurseille mm. Marko Ylösen, Gryphon-trion ja Bartók-kvartetin johdolla. Viulun soittamisen Lindholm aloitti kuusivuotiaana Tukholman kunnallisessa musiikkikoulussa. Tukholman Södra Latinin musiikkilukiossa ollessaan hän otti pääsoittimekseen alttoviulun. Lindholm toimii freelancemuusikkona sekä viulun-/alttoviulunsoiton opettajana. Hän soittaa vakituisesti Synkronis-kvartetissa (2007-), Hyvinkään orkesterissa (2006-) sekä jousiyhtyeessä MEduo (2014-). Lindholm soittaa ja on soittanut useissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja orkestereissa, joista mainittakoon esim. Ensemble Sense, Sinfonietta Lentua, Sinfonietta SOI, Kuusi-sekstetti, Pan Chromatics, La Tempesta, Jakobstads sinfonietta, Johanneksen Kamariorkesteri, Orkester Norden. Lindholm toimii myös aktiivisesti studiomuusikkona erilaisissa yhteyksissä.  2004 Lindholm perusti yrityksen Tmi Lindholm Musik, joka tarjoaa musiikkiesityksiä sekä soitonopetusta. 2006 alkaen hänen pääasiallinen opetuspisteensä on ollut Helsingin Rudolf Steiner -koulun tiloissa.

Johanna Metsälä (viulu) on saanut klassisen musiikin koulutuksen Metropolia AMK:ssa. Hän on aktiivinen kamarimuusikko ja soittaa PanChromaticsin lisäksi jousikvartetti Neue Quartetissa. Hän on suorittanut kamarimusiikkiopintoja Atso Lehdon ja Markus Hohdin johdolla sekä osallistunut Antti Tikkasen mestarikurssille. Muihin musiikkityyleihin Johanna on tutustunut iranilaista ja kreikkalaista kansanmusiikkiperinnettä yhdistelevässä Ava Music Ensemblessä sekä pop/rock-bändi Varaqueen riveissä. Opetustöitä Johanna on tehnyt Amado musiikkikoulussa, Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta sekä sijaisuuksina eri musiikkiopistoissa. Johanna on myös innostunut etsimään uudenlaisia lähestymistapoja viulunsoiton alkeisopetukseen ja lähitulevaisuuden suunnitelmissa on oman viulukoulun perustaminen.

PanChromaticsin jäsenet:
Stefan – panhuilu
Johanna Metsälä – viulu
Matti Lindholm – alttoviulu
Elina Susiluoto – sello

 


DUO CAP DE LEMN

Stefanin ja Patrick Venan muodostama duo on pehmeäsävyinen, raikas tuulahdus musiikkipiireissä. He ovat soittaneet ja konsertoineet yhdessä vuodesta 2003. Ohjelmistonsa on hyvin kirjava ja kaikenlaisiin tilaisuuksiin sopiva. Heidän sydäntä lähellä on niin klassinen musiikki kuin kansanmusiikki, unohtamatta ikivihreitä suomalaisia ja kansainvälisiä teoksia. Cap de lemn on romanian kieltä ja tarkoittaa puupäitä: Romania on Stefanin toinen kotimaa, duon kummatkin soittajat soittavat puisia soittimia ja he itse ovat puolestaan varsinaisia…

Patrick Vena soitti diplomikonserttinsa 2007 Sibelius-Akatemiassa, opiskeltuaan vuodesta 2003 Jukka Savijoen johdolla. Kitaransoiton opinnot alkoivat Itä-Helsingin musiikkiopistossa Matts Kulvikin oppilaana, ja jatkuivat ammattiopintoina Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiassa Juan Antonio Muron johdolla. Stadiasta Vena valmistui musiikkipedagogiksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2003. Lisäksi hän on opiskellut Weimarin ”Franz Liszt”-musiikkiakatemiassa sekä Italiassa, Sienassa ”Accademia Musicale Chigiana” -kesä-akatemiassa opettajanan Oscar Ghiglia. Kilpailuvuosiensa aikana Vena on palkittu useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa, syyskuussa 2007 hän voitti maineikkaan Gargnanon kitarakilpailun. Muita menestyksekkäitä kitarakilpailuja ovat olleet mm. Mottola (Italia), Printemps de la Guitare (Belgia), Concorso ”Agustin Barrios” (Italia), Concurso ”Julian Arcas” (Espanja). Vuonna 2006 hän sai ensimmäisen palkinnon, sekä erikoispalkinnon parhaasta Fernando Sorin sävellysten tulkinnasta kansainvalisessä F. Sor -kitarakilpailussa Roomassa. Vena on konsertoinut useissa Euroopan maissa mm. Saksassa, Serbiassa, Italiassa sekä Espanjassa, jossa hän on esiintynyt mm. Barcelonan ”Miguel Llobet”-kitarafestivaalilla. Vena opettaa kitaransoittoa Helsingin Konservatoriossa.


STEFAN & ILPO LASPAS (FANTASTINECUS SALAPPOLIS)

Stefan ja Ilpo tutustuivat toisiinsa, kun heitä pyydettiin konsertoimaan yhdessä vuonna 2011 Lapuan urkufestivaaleille. Tämän onnenkantamoisen myötä alkoi taiteilijoiden yhteistyö, joka soljuu vahvasti eteenpäin. Ohjelmisto on klassiseen musiikkiin painottunut ja panhuilua säestää monilahjakkuus Ilpo Laspas niin uruilla, pianolla kuin cembalolla.

Ilpo Laspas aloitti pianonsoiton opiskelun 9-vuotiaana ja cembalon- ja urkujensoiton opinnot 1999. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa cembalonsoittoa Elina Mustosen ja urkujensoittoa Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrogin johdolla hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle kaikilla kolmella soittimellaan. Hän suoritti mm. cembalon-, urkujen- ja continuosoiton A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi 2009. Laspas piti ensikonserttinsa uruilla ja cembalolla Helsingin tuomiokirkon kryptassa 2011. Taiteelliset tohtoriopinnot Sibelius-Akatemiassa Laspas aloitti 2010 aiheenaan Johann Sebastian Bachin musiikin tulkitsemisen eri ulottuvuuksia uruilla ja cembalolla, ja musiikin tohtoriksi hän valmistui marraskuussa 2015. Suomen Kulttuurirahasto tuki hänen tohtoriopintojaan ja taiteellista työskentelyään sekä yksi- että kolmivuotisella apurahalla.

Laspas on menestynyt useissa kilpailuissa (mm. toinen palkinto sekä yleisöpalkinto kansainvälisessä Johann Sebastian Bach -cembalokilpailussa Leipzigissa 2006 ja toinen palkinto samaisen kilpailun urkusarjassa 2008). Laspas on valittu Vantaan Barokin 2006, Pori Organin 2009, Turun tuomiokirkon 2009 ja Lahden Kansainvälisen Urkuviikon 2010 vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Laspas on saanut Pro Musica Säätiön stipendin 2014.

Ilpo Laspas – piano, urut, cembalo
Stefan Stanciu – panhuilu


PANFLOW

PanFlow eli Stefan ja Juuso Wallin ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2009. Yhtyeen esiintymispaikat vaihtelevat konserttisaleista firmojen juhlien värittäjiksi. Duon ohjelmisto koostuu niin tunnetuista ikivihreistä kuin omasta tuotannosta. Tämä monipuolinen kaksikko on erikoistunut muun muassa:

– kotimaiset ja kansainväliset klassikot sekä kevyet klassiset teokset taustamusiikkina  (piano/syntetisaattorit + panhuilu)

– tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivat ohjelmanumerot (piano/syntetisaattorit + panhuilu)

– progressiivista electroa ja leijuvaa chill out- musisointia omalla ainutlaatuisella otteella, joka sopii niin taustamusiikiksi kuin vaikkapa klubikeikalle (syntetisaattorit, efektit, loopit, erilaiset huilusoittimet)

Stefan Stanciu – Panhuilu, efektit, loopit
Juuso Wallin – syntetisaattorit